feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

YANG MELAPOR ISU KHATIB DI TUDUH BENGONG OLEH JUAK-JUAK PAS

BENGONG, BENGONG , BENGONG.....DOUBLE BENGONG DAN TRIPLE BENGONG ( DEMIKIAN BAIT-BAIT AYAT SEGELINTIR PENGKULIAH YANG PRO KEPADA LGE DI DALAM SIRI TAZKIRAH RAMADHAN).
DENGAN LUNAK AYAT , MEMBERIKAN CONTOH DANGKAL TERHADAP ISU KHUTBAH.ADA YANG BERCAKAP SEOLAHOLAH DIALAH SETPOL GUAN ENG. DENGAN NADA TEGAS MEREKA BERKATA " PUAK-PUAK BENGONG NI SURUH MENGAJI TAK MAU"...AKU NAK TANYA PUAK-PUAK YANG BAGI TAZKIRAH NI DAH PANDAI SANGAT KER? AKU HORMAT ORANG YANG BERAGAMA TAPI AKU TAK HORMAT ORANG YANG JUAL AGAMA TAK KIRA MANA-MANA PARTI . AKU LANCARKAN PERANG MINDA KEPADA MEREKA YANG MEMPEROLOKKAN AGAMA. BAIK PAS ATAU MANA-MANA PARTI. AKU MENGHORMATI LEPASAN AGAMA TAPI AKU TAK HORMAT LEPASAN AGAMA YANG TAK TAHU ASAL USUL UNIVERSITI TEMPAT DIA BELAJAR.
APA PERLU TAKUT. SYURGA NERAKA MILIK ALLAH DAN BUKAN MILIK PAS. PAS MASUK SYURGA? TUIHHH......JANGAN NAK BUAT TRADE MARK YANG BOLEH GUGURKAN AKIDAH. SEMBAHYANG BERJEMAAH DAN MASJID PENUH DAPAT PAHALA.ALHAMDULILLAH.TAPI PAHALA JEMAAH DAN PAHALA KE MASJID DIMUSNAHKAN DENGAN ELEMEN KALAM FITNAH YANG DISERTAI DENGAN DENDAM KEPARTIAN.MENTANG-MENTANG LA TAZKIRAH HANGPA TIADA SOAL JAWAB. MAKA HANGPA BOLEH BALUN BEGITU SAHAJA. LAGI SATU, KALAU PERANGAI TAK ELOK, JANGAN CAKAP ELOK DAN JANGAN BERLAGAK ELOK. PAS KENA SEMAK SEMULA PENTAZKIRAH MEREKA YANG ADA DIKALANGAN MEREKA PUN TAK BETUL AMALAN MORALITI. KENA SEMAK.JANGAN DOK KATA SEMUA ORANG PAS MULIA DI SISI ALLAH.
ISU LGE , ITU MUDAH IAITU BETUL ATAU TAK BETUL ZAKARIA DOAKAN. ZAKARIA DAH NGAKU, MAKA CUKUPLAH. BELIAU SUDAH NGAKU TAK SEBUT NAMA AGUNG DAN KALU SEBUT PUN SECARA KESELURUHAN. SO, APA NAK DIKALUTKAN. UMNO DEDAHKAN. PAS DAN PKR SERTA DAP SELAKU KERAJAAN SIASAT. BUKAN SOAL DOAKAN MOHON HIDAYAH ATAU MOHON KESELAMATAN. KENAPA TAK DOAKAN SEMUA PEMIMPIN KUFAR DAPAT HIDAYAH KAN SENANG. SOALNYA KENAPA SEBUT DAN MAHUKAN GUAN ENG JER DAPAT HIDAYAH. KARPAL DAN LIM KIT SIANG TAK PERLU DAPAT HIDAYAH KER? ALASAN KAMU MUDAH NABI MOHON HIDAYAH KEPADA INDIVIDU YANG SPESIFIK SEPERTI UMAR DAN SEBAGAINYA. TAPI NABI DOA BILA? AKU TANYA BILA ? BILA?
CERITA BIAR HABIS. JANGAN BACA FIRMAN SEKERAT-KERAT. NI NAMANYA TAK HABIS BELAJAR. JELASKAN 6666 AYAT QURAN DENGAN BAIK.
JANGAN GULA-GULAKAN AGAMA ISLAM WAHAI PARTI DAN AHLI POLITIK.