feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

CARA BETUL, PENDEKATAN SALAH- ZAKARIA AHMAD

SUMBER : UTUSAN ONLINE

Namun, beliau tetap mempertahankan tindakannya untuk berdoa bagi orang bukan Islam supaya diberi hidayah untuk memeluk Islam sebagai tidak salah dari segi agama, cuma pendekatannya sahaja yang tidak betul. ( AKU NAK UST ZAKARIA BAGITAU DIA SEBUT TAK DALAM DOA TU YA ALLAH KAU BERILAH PETUNJUK DAN HIDAYAH SERTA BUKAKAN HATI LIM GUAN ENG UNTUK MEMELUK AGAMA ISLAM/MENERIMA AGAMAMU............LAPORAN POLIS DI BUAT ATAS SEBUTAN MEMOHON KESEJAHTERAAN KEPADA LIM GUAN ENG. MANA YANG BETUL NI? UMNO ATAU PAS ATAU DUA-DUA NAK BOHONG. ZAKARIA NAK KATA DIA BENAR SEBAB DIA USTAZ PAS.UMNO KENA PERTAHANKAN REPORT. APAPUN KES BELUM SELESAI LAGI)

“Insya-Allah, saya mungkin tidak berdoa seperti ini lagi dalam khutbah Jumaat, saya akan berdoa di tempat lain dan perkara ini tidak akan berulang lagi,” katanya kepada pemberita di sini hari ini. ( KALAU BOLEH SAYA NAK USTAZ DOA SETIAP WAKTU SELEPAS SOLAT DENGAN KELUARGA AGAR LIM GUAN ENG SERTA KELUARGA MEMELUK ISLAM YA USTAZ. JANGAN LUPA SEBUT NAMA KARPAL SINGH, RONNIE LIU, NGA KOR MING, NGOR KOR HAM DAN SEWAKTU DENGANNYA. SEMUA MAJLIS RASMI PAS MESTI SEBUT NAMA GUAN ENG AGAR DAPAT HIDAYAH. SEBAGAI UKURANNYA, JADIKAN MUKTAMAR PAS NANTI SELITKAN DOA UNTUK LIM GAUN ENG SEKALI. BARU MANTOP YA USTAZ. SETIAP PAGI PERHIMPUNAN PAGI DI SEKOLAH USTAZ BACA SEKALI DOA UNTUK GUAN ENG TAU. OPPSSS TERLUPA, JANGAN LUPA DOA AGAR YAHUDI PUN DITERIMA HIDAYAH DAN BUKANNYA DIHANCURKAN ALLAH.)

Beliau ditemui selepas memberikan penjelasan berhubung isu tersebut kepada barisan panel pihak berkuasa agama negeri selama kira-kira sejam setengah bermula pukul 3.20 petang di Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang (JHEAIPP), Lebuh Pantai di sini.

Zakaria turut berterima kasih kepada Majlis Agama Islam Pulau Pinang (MAIPP) kerana telah memberikan panduan berhubung perkara itu kepadanya dan akan memastikan ia tidak berulang. ( SAH LAH SEBELUM INI UST ZAKARIA TAK TAHU PANDUAN BERKHUTBAH ATAU MENJADI KHATIB. ACI BALUN JER)

Beliau berpendapat, isu tersebut adalah kecil tetapi disebabkan perkara itu telah dipolitikkan oleh pihak tertentu, maka ia menjadi isu yang besar.

“Jadi saya akan saman mana-mana pihak termasuk media yang telah menjatuhkan maruah saya, seolah-olah saya ini jahil dalam Islam dan sebagainya. ( SAMAN JANGAN TAK SAMAN)

“Perkara ini telah pun dirunding dengan peguam saya,” ujarnya.

Ditanya adakah beliau akan meminta maaf ke atas apa yang telah berlaku, beliau berkata, ia tidak seharusnya dipersoalkan.

“Tidak timbul soal meminta maaf sebab saya tidak bersalah kepada MAIPP kerana saya mempunyai tauliah,” ujarnya. ( NAK MINTA MAAF PUN SUSAH. SOMBONG USTAZ2 PAS NI. RIAK , UJUB DAN TAKABBUR. KATA SEBELUM NI TAK TAHU PANDUAN. SO, UST BUAT SILAP LAH TU. MAAF JE LA..SOMBONG MACAM DAP JUGA NI....)

Pada masa sama, Zakaria memberitahu, pihak polis telah mengambil kenyataannya berhubung isu itu di rumahnya di Taiping, Perak sebelum sesi penjelasan di JHEAIPP hari ini.