feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

PILIHANRAYA KECIL DUN JAWI PULAU PINANG.TAHNIAH BN!!!!

WAJAH PERASUAH DARI DAP
PAKATAN RAKYAT SUKA BUAT SURAT PERLETAKAN JAWATAN TANPA TARIKH.

Rakyat Malaysia yang tidak habis-habis berdepan dengan pilihanraya kecil, mungkin menyaksikan satu lagi - kali ini DUN Jawi di Pulau Pinang. ADUN DAP, Tan Beng Huat telah menyerahkan surat perletakan jawatannya tanpa tarikh kepada pucuk pimpinan parti itu. Dalam surat itu, beliau berkata akan mengosongkan kerusinya jika didapati bersalah dalam siasatan rasuah terhadapnya sekarang. Surat Tan (Kiri sekali) itu telah mencetuskan khabar angin bahawa satu lagi pilihanraya kecil akan diadakan di Pulau Pinang, selepas pilihanraya kecil di Penanti pada 31 Mei lalu. Manakala pilihanraya kecil Parlimen Permatang Pauh diadakan Ogos lalu. Pengerusi DAP negeri, Chow Kon Yeow mengesahkan telah menerima surat Tan pagi ini dan akan menyerahkannya kepada ketua menteri yang juga setiausaha agung DAP, Lim Guan Eng.
Katanya, Tan menyerahkan surat peletakan jawatan itu secara sukarela "sebagai tanda bertanggungjawab" terhadap dakwaan rasuah yang dibuat oleh rakannya dalam parti itu dari Nibong Tebal. Tan, 48, yang menyertai DAP lima tahun lalu, memberitahu sidang akhbar kemudiannya bahawa beliau telah mengemukakan surat peletakan jawatan itu sebagai "jaminan" sekiranya dia didakwa atas tuduhan rasuah. Beliau bagaimanapun, menafikan dakwaan rasuah itu. Sebaliknya, beliau menubuhkan rakannya itu sengaja mereka cerita itu untuk memalukannya dan kerajaan Pakatan Rakyat.
p/s : memang sah rasuah. fairus dulu yang dedahkan ketua pemuda amk kepala batas. adun jawi ni pulak, kawan dia dalam dap yang dedahkan.nampak sangat rebut projek tapi tak dapat. berlaga kerana tak dapat projek.dap jangan sembagla pasa integriti dan CAT.MAAM GAMPANG!!! / PELAK ORANG PENANG KATA.