feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

DR P RAMASAMY BUANGLAH "DR" KAMU...BODOH PUNYA TKM 2

P RAMASAMY MP BATU KAWAN SEORANG YANG SOMBONG DAN MEMUSUHI BANGSA MELAYU.JAWATAN TKM2 YANG ADA PADA DIRINYA HANYALAH UNTUK KAUM INDIA SAHAJA.SIFAT SYAKWASANGKANYA KEPADA MELAYU, MENUNJUKKAN BAHAWA BELIAU SEORANG YANG TIDAK LIBERAL DAN TIDAK MENJAGA HAK KAUM LAIN.

Isu koyak borang: CUEPACS bidas Ramasamy

KUALA LUMPUR 21 Nov. – Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS), Omar Osman percaya Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang, Dr. P. Ramasamy sengaja menimbulkan isu berhubung dominasi kaum Melayu dalam perkhidmatan awam ekoran pelbagai penambahbaikan yang dilakukan oleh kerajaan terhadap sektor tersebut.Menurutnya, sektor awam pada hari ini menawarkan jaminan hidup yang lebih baik daripada segi gaji, pencen pesara dan juga usia persaraan yang telah dilanjutkan daripada 56 kepada 58 tahun.‘‘Dengan penambahbaikan ganjaran untuk kakitangan awam maka ramai orang yang berminat untuk menyertai sektor ini dan kerana itu Ramasamy menimbulkan isu remeh tanpa memberikan sebarang bukti,’’ katanya ketika dihubungi hari ini.Beliau berkata, Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang itu sepatutnya mengemukakan aduan kepada Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) berhubung dakwaan beliau itu.Menurutnya, setiap kementerian menyediakan kaunter khas pada Hari Bersama Pelanggan dan sebarang aduan boleh disalurkan kepada pegawai yang bertugas.


Omar berkata, Ramasamy bukan sahaja menyalahkan dasar kerajaan tetapi juga telah mempertikaikan kredibiliti anggota sektor awam apabila membuat dakwaan itu.Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas dakwaan Ramasamy berhubung dominasi orang Melayu dalam sektor awam dan sehingga kini Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang itu juga gagal membuktikan terdapat pegawai kerajaan yang mengoyakkan permohonan daripada bukan Melayu.
ULASAN : CUEPACS PERLU SAMAN P RAMASAMY DEMI MENJAGA NAMA BAIK PERKHIDMATAN AWAM MALAYSIA DAN PEGAWAI KANAN MELAYU DALAM KERAJAAN.TKM2 PULAU PINANG YANG BODOH INI HARUS DI AJAR KERANA BELIAU KURANG AJAR.LEBIH BAIK BERAMBUS DARI MALAYSIA.RAMASAMY LANGSUNG TIDAK PROFESIONAL KERANA BERCAKAP TANPA BUKTI.INILAH TANDA ARAS PEMIMPIN DALAM PAKATAN RAKYAT BERCAKAP TANPA BUKTI.