feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

ORANG MEMBERI KITA MERASA, KAFIR MASUK MASJID, PAS MASUK KUIL. TAHNIAH...
Adun PAS ziarah kuil Hindu
Harakahdaily

KLANG, 30 Ogos: Kunjungan dan ucapan anggota Parlimen Serdang, Teo Nie Ching telah menyebabkan Umno dan penguasa agama di Selangor melenting tetapi bagaimana reaksi mereka kalau melihat Adun PAS pergi melawat kuil Hindu dan berucap di sana.

Baru-baru ini, Adun PAS dari Meru, Dr Rani Othman telah melawat Kuil Hindu Bukit Rajah dan bercakap kepada para penganut agama itu yang sedang membuat ibadat.

Melalui blognya, Dr Rani menulis, beliau mengunjungi kuil di Bukit Rajah dan mengambil kesempatan untuk memberikan gambaran sebenar tentang tasawwur dan keadilan Islam kepada masyarakat India yang berada di situ.

"Sejarah membuktikan walaupun 12 kurun Islam menguasai negara Palestin contohnya, tetapi tidak ada seorang pun dari penganut agama Kristian dan Yahudi yang di paksa untuk menganut agama Islam sepanjang pemerintahan itu melainkan ramai dari mereka yang menganut agama Islam adalah dari kerelaan hati mereka sendiri apabila mereka dapat melihat sendiri keadilan dan akhlaq yang tinggi dikalangan orang-orang Islam," tulis beliau dalam blog Khidmat Meru itu
ULASAN AKU MUDAH SAHAJA. 10 TAHUN TERDAHULU PUAK-PUAK PAS CUKUP MENENTANG KALAU ORANG ISLAM MERAIKAN DEEPAVALI . NAK PI RAYA KE RUMAH KAUM INDIA KATANYA HARAM KERANA SEPERTI MERESTUI AGAMA MEREKA. SEKARANG HUKUM DAN BERUBAH KEPADA HALAL. BOLEH PI KUIL LAGI. APAKAH INI TIDAK SEPERTI MERESTUI BAHAWA MEMANG AGAMA DI DUNIA INI PELBAGAI DAN BUKANYA ISLAM SAHAJA. OLEH KERANA PELBAGAI, MAKA MANUSIA BOLEH PILIH AGAMA MANA YANG MEREKA SUKA.HUJAH DAKWAH BUKANLAH SANDARAN AGAMA. KALAU GITU, BAIKLAH PAS PI SELURUH KUIL MASA SAMBUTAN THAIPUSAM AMBIL 10 MINIT BERUCAP DI BATU CAVES. LAGI BAGUS DAN CERITA RASIONAL BAIKNYA ISLAM DARIPADA AGAMA LAIN. JANGAN DOK BAWA HUJAH BAGI TAU KEPADA MEREKA " SEMUA AGAMA MENGANJURKAN KEBAIKAN DAN PERCAYA KEPADA TUHAN MASING-MASING. KALU ITU HUJAHNYA , SEMUA AGAMA BAIK, MAKA SEMUA AGAMA AKAN DITERIMA ALLAH DAN TAK PERLU NAK KATA ISLAM TU BAIK DARI AGAMA LAIN. BUKANKAH PAS TELAH MENYESATKAN ISLAM? NAUZUBILLAH. LIBERALISASI SEDANG BERLAKU. LEPAS NI SEMUA MURID ISLAM BOLEH PI KUIL SEBAB NAK TAHU AJARAN AGAMA HINDHU. PAS SURUH UNIT AMAL CUCI KUIL , GEREJA DLL. LAGI BAGUIH DAKWAH CARA NI. SETIDAKNYA ADA PENGANUT AGAMA HINDHU AKAN NAMPAK RAJINNYA ISLAM BAWAAN PAS.