feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

USTAZ ELIAS ZAKARIA ?

YDP MAIPP YANG BARU BEKAS PENGARAH PUSAT ISLAM USM, BEKAS PENSYARAH PENGAJIAN ISLAM PUSAT PENGAJIAN ILMU KEMANUSIAAN USM, BEKAS ANGGOTA MAIPP, PENDAKWAH BEBAS DAN KEBAS, BAPA KEPADA BEKAS PRESIDEN PMI UM, BAPA KEPADA BEKAS EXCO MPPUSM YANG JUGA ORANG KUAT PMI ERA 2004/05. PERLANTIKANNYA SUNGGUH PANAS. PERLANTIKAN USTAZ ELIAS SENDIRI BERPAKSIKAN SIKAP MUNAFIK ANWAR DAN KETAMAKAN KUASA PAS. MENGAPA PENGUMUMAN NAMA USTAZ ELIAS DILAMBATKAN? BUKANKAH FAIRUZ SENDIRI DAH NAMAKAN USTAZ ELIAS?SUK PULAU PINANG TAHU HAL INI KAN? BOLEHKAH PAKSI MUNAFIK MENGURUSKAN MAIPP???TUNGGUUUU..........31 Disember 2009 Kenyataan Media
Pelantikan Ahli Majlis Agama Islam Pulau Pinang (MAINPP)Dengan sukacitanya kerajaan Negeri Pulau Pinang mengumumkan perlantikan Ahli Majis Agama Islam Negeri Pulau Pinang (MAINPP), setelah diperkenankan oleh Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong mengikut Seksyen 11 (1) (a) Enakmen Pentadbiran Agama Islam Pulau Pinang Tahun 2004, bagi tempoh selama 2 tahun berkuatkuasa 1 Januari 2010.


Kerajaan negeri telah memutuskan menerima nama-nama yang diperkenankan oleh Yang Di Pertuan Agong setelah wakil kerajaan negeri mengadap Tuanku pada 18 November 2009. Kerajaan negeri telah mencadangkan beberapa individu yang difikirkan layak menganggotai ahli majlis MAINPP di mana keputusan muktamad adalah atas perkenan Tuanku.


Berikut adalah senarai ahli MAINPP :

AHLI MAJLIS AGAMA NEGERI PULAU PINANG
YANG DI-PERTUA
Y.Bhg. Ustaz Haji Elias bin Haji Zakaria
TIMBALAN YANG DI-PERTUA
Y.B Tuan Haji Mohd Salleh bin Man
KAWASAN BELIAU SENDIRI BANYAK RUMAH URUT, DISCO DAN RESTORAN MENJUAL ARAK YANG BERTAMBAH. HEBAT TYDP MAIPP.

Ex-OFFICIO
Y.B Dato’ Zainal Rahim bin Seman ( Setiausaha Kerajaan Negeri)
Y.B Dato’ Faiza binti Zulkifli (Penasihat Undang-undang Negeri P.P)
Y.B Dato. Haji Farizan bin Darus (Pegawai Kewangan Negeri P.P)
Y.Bhg Sahibus Samahah Dato’ Haji Hassan Haji Ahmad ( Mufti P.P)
Y.Bhg. DCP Dato’ Wira Ayob bin Haji Yaacob (Ketua Polis P.P)
AHLI
Y.B Tuan Abdul Malik bin Abul Kassim ( LA MALAUN YANG TAK TAU HUKUM HAKAM PUN JADI AHLI???)
Y.B Ustaz Maktar bin Shafee ( V3 BAGAIMANA?BILA NAK TUTUP?DULU KATA DATO RASHID?
Y.Bhg. Dato’ Haji Hashim bin Yahaya
Y.Bhg. Dr Danial bin Zainal Abidin
Y.Bhg. Ustaz Abd Aziz @ Aziz bin Che Yacob
Y.Bhg. Ustaz Rosidi bin Hussain
Y.Bhg. Haji Zainudin bin Hanif
Puan Norhayati Jaafar.
Sehubungan itu, saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan tahniah di atas pelantikan Ustaz Haji Elias bin Haji Zakaria sebagai Yang Di Pertua MAINPP dan Timbalan beliau Yang Berhormat Ustaz Saleh bin Man.
MAIPP DI ANGGOTAI OLEH ORANG KUAT PKR, JIM DAN PAS.TAPI DISEBALIK MAIPP INI NANTI ADA KUKU KAFIR DAP. MAIPP BERKUASA KE ATAS PUZ. BANYAK DUIT TU....BARU BARU NI PUZ SERAH WANG BANTUAN PUN ,MELALUI ADUN JAWI YANG KAFIR TU.TAK LAMA PASTI, TASKI JIM DAN BANYAK LAGI AKAN BEREBUT BAJET NAK DAPAT PROJEK PUZ. TUNGGUUUUU.