feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

NGOS PULAU PINANG TAK RAMAI YANG BERSIMPATI PADA KES TBH

Tak da la hebat sangat DAP

NGO serah memorandum kepada YB Chong

23 Julai 9.00 malam Khamis - Berbagai NGO menyatakan simpati dan bantahan terhadap kematian mendiang Teoh Beng Hock dan A. Kugan dalam tahanan dan siasatan di Bukit Mertajam, P.Pinang. Antara NGO yang hadir adalah UNIT EHSAN P.Pinang, E-Youth, Kelab Kebajikan Masyarakat Bukit Mertajam, Kelab Belia Alma, Persatuan Penduduk Taman Permata, Persatuan Kesedaran Hak Wanita Bukit Mertajam, MAYC Juru dan Persatuan Wanita Bukit Mertajam.

Mereka menyampaikan memorandum kepada YB Chong Eng bagi menyatakan pendirian dan simpati mereka. Antara Kandungannya :


-1) Mengharapkan keluarga mendiang Teoh Beng Hock cekal dan tabah untuk meneruskan kehidupan.( semoga keluarga mendiang tahu bahawa jahatnya DAP dan Cina PKR )


2) Membantah Suruhanjaya Diraja yang diumumkan Najib semalam yang hanya untuk menyiasat siasatan prosuder.( setuju. umum sekali hasil siasatan siapa pembunuh.ronnie liu ker atau kuncu-kuncu DAP yang terima rasuah. paparkan pebualan telefon antara mendiang dengan beberapa ahli politik PKR dan DAP pada orang awam)


3) Menggesa dan mendesak untuk ditubuhkan segera Suruhanjaya Diraja untuk menyiasat punca kematian mendiang Teoh Beng Hock dan A.Kugan. Suruhanjaya Diraja mesti melibatkan NGO, Hak Asasi Manusia, Pakatan Rakyat dan BN.( yang mati kena bunuh oleh indonesia, jatuh di ukm, dan lain-lain tempat tak nak tubuh suruhanjaya ker??? tak adil nama ni)


4) Setiap soal siasat pihak Polis/SPRM, mestilah dibenarkan kehadiran seorang peguam bagi mewakili mereka.( lebih baik panggil peguam sahaja mai. orang yang nak disoal siasat dok diam.lagi senang bayar duit pada peguam. kalau perompak tu kaya, tak payah mai.eee bila la perompak nak rompak rumah orang kaya cina , rumah khalid , rumah azmin.senang nanti polis tak payah tangkap. panggil peguam permpak jer mai.)


5) Semua Pejabat Polis/SPRM dan bilik siasatan mestilah dilengkapi CCTV 24 jam. Ini bagi mengelak penyalahgunaan kuasa.Mereka juga menyatakan kes kematian misteri Pegawai Penyiasat Jabatan Alam Sekitar, Rumie Azzan Mahlie, 31, yang dikatakan terjatuh dari tingkat sembilan di Pejabat JAS Sarawak di Wisma STA, Kuching, 17 September tahun 2004 harus disiasat semula.


P/S : DI PULAU PINANG TAK SILAP BLOGGER ADA LEBIH DARIPADA 70 NGOS.YANG BERSIMPATI 8 NGOS JER.LA ITU PUN NAK KECOH...............