feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

KENYATAAN AKHBAR PAKATAN RAKYAT TERHADAP ISU ANWAR BERCELARU

"betul ke nuar kau buat belakang ini"tak kan pokok bergoyang kalu tiada angin dan beruk di atasnya"
Sumber : Harakahdaily

KENYATAAN AKHBAR PAKATAN RAKYAT DAKWAAN TERHADAP ANWAR IBRAHIM - RAKYAT JANGAN TERPEDAYA

Pakatan Rakyat percaya bahawa laporan polis yang dibuat terhadap Dato' Seri Anwar Ibrahim yang mendakwa kononnya beliau meliwat seorang pembantunya tidak lebih daripada hanya pengulangan pertuduhan tahun 1998 bagi menghancurkan karier politik beliau. Ini dilakukan sebagai tindakbalas kepada kemungkinan Pakatan Rakyat membentuk kerajaan pusat dalam masa terdekat.(banyak lagi isu lain yang boleh dimainkan kerajaan.Isu liwat ni kalau di ulang lagi maka kerajaan tidak dapat untung apa-apa.Inilah yang Pak Lah kata kerajaan tak masuk campur.Tapi mengapa Saiful tetap buat laporan polis.26/6/08 Saiful kata dia kena liwat.28/6/08 dia buat report.Kes panas ni.Bukan main-main.Betul-betul ni...)
Skandal 1998 telah memperlihatkan bagaimana seluruh institusi negara dimanipulasi bagi kepentingan pihak tertentu yang akhirnya dibuktikan satu demi satu pada hari ini. Kredibiliti kerajaan pusat akan hilang di mata rakyat, keyakinan pelabur akan terjejas dan nama Malaysia di mata dunia akan tercemar. Proses membangunkan semula negara akan terganggu dan memakan masa. Oleh itu kami menyeru agar pihak berkuasa menjalankan siasatan dengan adil dan telus terhadap dakwaan ini. (pihak berkuasa dah tentulah PDRM yang dilantik oleh kerajaan. Habis tak kan nak minta pihak berkuasa tempatan yang siasat atau DAP dan PAS tubuhkan jawatankuasa bebas siasatan.)
Oleh kerana kredibiliti Polis DiRaja Malaysia sudah hilang di mata rakyat apabila Ketua Polis Negara pada ketika itu sendiri menyebabkan kecederaan kepada Dato? Seri Anwar Ibrahim sewaktu skandal 1998, kami menuntut agar suatu badan bebas khas ditubuhkan bagi menyiasat dakwaan terbaru ini. Dato' Seri Anwar juga percaya terdapat cubaan yang mengancam nyawa beliau sehingga memaksa beliau meminta perlindungan di Kedutaan negara luar. Pihak berkuasa perlu mengambil segala tindakan yang sepatutnya demi menjamin keselamatan beliau dan memberikan peluang sewajarnya untuk beliau mempertahankan diri bagi dakwaan kali ini. ( Kalau polis pun Pakatan Rakyat dah tidak percaya, baiklah Pakatan Rakyat tak perlu cari polis bila berlaku kes-kes jenayah.Dahulu masa kes rogol berlaku di Bangunan UMNO Permatang Pauh (zaman Anwar dalam UMNO), mengapa kes ini ditutup?)
Dokongan Terhadap Gabungan PROTES
Kami juga menyeru rakyat Malaysia agar tidak hilang fokus terhadap permasalahan sebenar yang memberikan kesan kepada kehidupan harian iaitu kenaikan harga minyak yang telah dibuat tanpa kewajaran. Sekali lagi Pakatan Rakyat mengulangi sokongan penuh kepada Gabungan Protes yang berkempen mendesak penurunan harga minyak sebagai langkah utama untuk mengurangkan beban rakyat. Pakatan Rakyat akan turut hadir bersama Gabungan Protes pada 6 Julai 2008 di Padang Timur, Petaling Jaya untuk memberi sokongan penuh kepada rakyat.
YB Dr Wan Azizah Wan Ismail Presiden KeADILan
YB Ustaz Nasharudin Mat Isa Timbalan Presiden PAS
YAB Lim Guan Eng Setiausaha Agung DAP
(pelik betul mengapa Presiden PAS dan Pengerusi DAP tak turunkan tandatangan.Kata sehati sejiwa)