feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

AKU DAH AGAK MESTI PAS KATA MOHON HIDAYAH

Pemuda Pas pertahan khatib

GOMBAK 22 Ogos - Dewan Pemuda Pas Pusat mempertahan tindakan khatib jemputan, Zakaria Ahmad, yang mendoakan kesejahteraan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng semasa khutbah Jumaat di beberapa daerah di negeri itu.

Ketuanya, Nasarudin Hassan berkata, tiada salahnya bagi umat Islam memohon kepada Allah agar diberi hidayah kepada Guan Eng supaya menerima Islam walaupun dalam khutbah Jumaat.

"Nabi Muhammad SAW sendiri pernah mendoakan agar orang-orang kafir diberi hidayah agar memeluk Islam. Jadi dari segi hukumnya, tindakan Zakaria tidak salah," katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Nasarudin berkata demikian ketika diminta mengulas pengakuan Zakaria yang juga ahli Pas bahawa beliau bukan khatib pertama yang membaca doa tersebut sejak dua tahun lalu.
BACA YANG AKU TANDAKAN MERAH.
KENYATAAN PERENGGAN PERTAMA NASA KATA MENDOAKAN KESEJAHTERAAN DAN PERENGGAN KEDUA DIBERI HIDAYAH KEPADA LGE. AKU NAK BAGI TAU NASA.....RASULULLAH SAW MENDOAKAN AGAR SI KAFIR DIBERI HIDAYAH SUPAYA PELUK ISLAM. BANYAK PERISTIWA YANG RASUL SAW DOAKAN AGAR DIBERI HIDAYAH SEPERTI KISAH WANITA YAHUDI, UMAR HISHAM DAN UMAR AL KHATTAB DAN BEBERAPA NAMA LAGI. TAPI NABI SAW DOA DALAM SOLAT JUMAAT KE MANGKUK NASA HOII????? YANG TOK KHATIB HANGPA DOA TU NASA BUKAN MINTA HIDAYAH TAPI MOHON KESEJAHTERAAN. BOLEH KE KITA MOHON KESEJAHTERAAN PADA SI KAFIR . KAFIR TU NASA. KAFIR TU. DAH LA KAFIR. KAFIR YANG NAK MEROSAKKAN ISLAM. BEZA PAS DAN DAP SATU SAHAJA YAKNI SYAHADAH. PAS ADA SYAHADAH. DAP TIADA. NASA HOI!!! JANGAN KERANA NAK KUASA KAU JUAL ISLAM. AKU NAK DOA AGAR KAU DAPAT HIAYAH PADA ALLAH. JANGAN KEMARUK SANGAT PUJI LGE HARAM TU.LAWAN TETAP LAWAN. TAKBIR!!!!!!ALLAH HUAKBAR