feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

PANAS !!!!! KERAJAAN GUAN ENG BATALKAN PERHIMPUNAN MAULIDUR RASUL 1431 H

ayat pertama aku :

1. kerana lemahnya melayu, islam dimainkan.


berita ini aku terima berdasarkan surat yang perolehi daripada seorang rakan. surat ini telah dikeluarkan oleh pejabat setiausaha kerajaan negeri pulau pinang kepada semua ketua jabatan kerajaan negeri dan persekutuan,semua ketua badan berkanun negeri dan persekutuan dan ketua- ketua pengurusan pihak berkuasa tempatan . tarikh surat edaran ini ialah 5 februari 2010 bersamaan 20 safar 1431 h. surat ini telah ditandatangani oleh dato' haji muhammad yusoff b wazir merangkap timbalan setiausaha kerajaan (pengurusan) bagi pihak setiausaha kerajaan negeri.

di dalam surat berkenaan, kerajaan negeri menjemput semua ketua jabatan agar menghantar wakil seramai 20 hingga 30 orang ke majlis berkenaan. beberapa item yang perlu kita tahu dalam hal ini :

1. PERKARA SURAT : MAJLIS PERHIMPUNAN UMMAH SEMPENA SAMBUTAN MAULIDURRASUL PERINGKAT NEGERI PULAU PINANG.
2) PERKARA 2 SURAT YANG MENYEBUT :
" SEBAGAI MAKLUMAN, JAWATANKUASA INDUK MAJLIS SAMBUTAN MAULDUR RASUL PERINGKAT NEGERI PULAU PNANG 1431H/2010M DALAM MESYUARATNYA BERTARIKH 3 FEBRUARI 2010 TELAH MEMUTUSKAN BAHAWA MAJLIS PERARAKAN ADALAH DIBATALKAN DAN DITERUSKAN DENGAN MAJLIS PERHIMPUNAN UMMAH PADA 26 FEBRUARI 2010 YANG AKAN DIADAKAN DI DEWAN SRI PINANG , PULAU PINANG. ATURCARA MAJLIS PERHIMPUNAN UMMAH ADALAH SEPERTI DI LAMPIRAN ' A'
3) URUSETIA PROGRAM : PENGARAH JABATAN HAL EHWAL AGAMA ISLAM PULAU PINANG
4) SEBARANG MASALAH BOLEH DIRUJUK KEPADA USTAZ KHAIRUL AZMAN B AZIZAN DAN USTAZ MUZAFAR IKMAL B SAAID DI TALIAN 04 2637200 SAMB 826/839/846/827.
PERSOALAN :
KENAPAKAH MAJLIS PERARAKAN DIBATALKAN.DENGAN NADA BONGKAK MENYEBUT DIBATALKAN.?
SIAPAKAH PENGERUSI JAWATANKUASA INDUK?
BUKANKAH MALIK KASSIM ATAU MALIK ITIK JADI PENGERUSI?
SIAPAKAH PENASIHAT MALIK ITIK ?
APAKAH KEMUNGKINAN DR DANIEL ORANG KUAT JIM MERANGKAP ORANG YANG PERNAH DEMAND JAWATAN YDPMAIPP YANG MENYURUH IANYA DIBATALKAN?
APAKAH PERARAKAN MAULIDUR PERBUATAN BIDAAH DALALAH ATAU MEMBAZIR?
DALAM TENTATIF PROGRAM TIADA TOKOH MAULIDUR RASUL?KENAPA BEGITU BERJIMAT SANGAT KERAJAAN NEGERI GUAN ENG SEHINGGA TIDAK MAHU MENGIKTIRAF TOKOH MAULIDUR RASUL ?
APAKAH KERANA SAMBUTAN INI JATUH PADA HARI JUMAAT, LALU KERAJAAN NEGERI MENGHADAPI MASALAH KEKANGAN MASA?
JIKA ITULAH ALASANNYA, MENGAPAKAH PROGRAM INI BERMULA AWAL PAGI?. TIDAKKAH BOLEH PERARAKAN INI DIBUAT DI JALAN AIR HITAM DAN TERUS PERHIMPUNAN DI ADAKAN DI MASJID NEGERI. MASJID LAMBANG PERPADUAN UMMAH DAN BUKANYA DEWAN.SELEPAS ITU SEMUA UMAT ISLAM MELAKUKAN SOLAT JUMAAT. BUKANKAH CANTIK PERJALANANNYA ITU?
YA , ALLAH DAKU MEMOHON BANTUAN MU DENGAN PENUH KEINSAFAN, LINDUNGILAH AGAMAMU DARI KEMUNAFIKAN KERAJAAN NEGERI PULAU PINANG.
TAKBIR! TAKBIR!TAKBIR! ALLAHUAKBAR