feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

NIK AZIZ TAK SETUJU PERPADUAN.NIK AZIZ SOKONG SIS

ni yang SIS sokong.halal nampak buah dada bro. dap sokong.pkr sokong.nik aziz sokong?


Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat membidas lagi pemimpin parti itu yang mempertahankan saranan membentuk kerajaan perpaduan dengan menyifatkan mereka "boneka Umno". Beliau juga tidak bersetuju dengan kenyataan Datuk Mustafa Ali, kini setiausaha agung PAS, supaya semua pemimpin parti itu dan Pakatan Rakyat berhenti membuat kenyataan umum berhubung isu tersebut bagi mengelak kekeliruan, lapor Bernama. "Saya tak boleh lari daripada keputusan Muktamar PAS di Ipoh tahun lalu... keputusannya ialah menyokong Pakatan Rakyat. "(Yang sokong) perpaduan ini boneka Umno, terang dan jelas. "Suara sumbang dari PAS untuk buat kerajaan perpaduan ini adalah boneka Umno," Nik Aziz dipetik berkata selepas meraikan rombongan guru fardu ain dari Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) di kediaman rasminya di Kota Bharu hari ini.


Nik Aziz berkata jika ada pihak yang memperkatakan mengenai kerajaan perpaduan, lapor agensi berita itu lagi, "ia sebenarnya adalah ilham Umno". Menjawab soalan bahawa isu kerajaan perpaduan ini ditimbulkan oleh Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang sendiri, menteri besar itu berkata kenyataan itu bukannya menggambarkan kehendak PAS. "Presiden ini ketua bagi pertubuhan, dan pertubuhan tidak buat keputusan, itu kenyataan peribadi," katanya. Mengenai saranan Mustafa itu, Nik Aziz berkata tidak ada sebab ahli parti tidak boleh mempersoalkan isu itu. "Soalnya tutup kerana apa? Percanggahan pendapat itu bukan datang dari PAS, tapi orang tertentu dalam PAS, dia sudah berasa bahaya bagi dia, maka dia minta tutup," katanya. "Mana boleh tutup mulut manusia."
P/S : ANALOGI MUDAH. NIK AZIZ KATA YANG SOKONG PERPADUAN IALAH BONEKA UMNO. SO BONEKA UMNO IALAH HJ HADI, NASARUDDIN DAN 2 ORANG NAIB PRESIDEN.NIK AZIZ KATA MUDAH SAHAJA SEMUA AHLI PAS YANG SOKONG HJ HADI DAN NASARUDDIN BARU-BARU INI IALAH BONEKA UMNO. JIKA HJ HADI BONEKA UMNO, NIK AZIZ BONEKA SAPA? HA ! HA!. NIK AZIZ IALAH BONEKA KIT SIANG DAN ANWAR LA WOII!!!HA HA .....MURSYIDUL PAS JADI BONEKA KAFIR!!!!!!!!MASYAALLAH.