feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

SURE HEBOH HARAM. KONSERT TUNJUK PUNGGUNG HALAL

majlis perbandaran manjung membuktikan exco majlis yang ramainya bukan melayu sewaktu 11 bulan pr memerintah.arak dan judi bertambah secara halal dan haram.apa pas buat. disco trafic light di sitiawan kenapa belum tutup? jawab pemuda pas dalam gmail.jangan dok asyik bagi jawapan asyik menyalahkan orang lain.

'Jom Heboh': Zambry ingkar arahan Mufti

IPOH, 24 April (Hrkh) - Dewan Pemuda PAS Kawasan Ipoh Timur (DPPK IT) kesal dengan kelulusan yang telah diberikan untuk penganjuran Konsert Jom Heboh TV3 yang bakal diadakan di Pengkalan Tentera Laut DiRaja Malaysia (TLDM), Lumut pada 25 dan 26 April ini.
Iklan

Demikian dinyatakan oleh Ketua Dewan Pemuda PAS Ipoh Timur, Salman Salleh dalam kenyataan akhbarnya semalam. Menurutnya merujuk kepada keputusan Majlis Mufti-Mufti Malaysia yang dibuat pada 30 Julai 2004 memutuskan bahawa konsert �Sure Heboh�(sebelum ditukar nama Jom Heboh) TV3 adalah haram kerana ia melalai dan menggalakkan maksiat di kalangan anak-anak muda.


Beliau melahirkan rasa kesal dengan sikap Dato' Seri Dr Zambry Abdul Kadir kerana tidak mendapatkan nasihat terlebih dahulu daripada Mufti Perak, Dato' Seri Haji Harussani Zakaria berhubung perkara tersebut. "Pemuda PAS Ipoh Timur memohon agar pihak Kerajaan Negeri memperjelaskan kelulusan yang telah diberikan tanpa mendapat nasihat daripada Mufti Perak dan Jabatan Agama Islam Perak," katanya.


Beliau turut meminta supaya pejabat Mufti Perak dan Jabatan Agama Islam Perak memberikan garis panduan yang jelas kepada Kerajaan Negeri tentang konsert yang boleh diadakan di masa akan datang. - mns_


ULASAN MUDAH SAHAJA


bila mufti kata lawan sultan menderhaka, pas kata mufti anjing.la ni nak dengar pulak cakap tok mufti.pas join konsert tunjuk punggung ok pulak.konsert krismas di padang polo ok pulak.konsert amy search ok pulak.bila umno buat haram.kepala jadah apa kau ni pas,....cakap la yang benar.kau pun jahat juga.pas ni budak nakal yang jahat.asyik2 umno sahaja yang jahat.depa ni suka main belakang.main dan simpan.pakai kopiah putih nak tunjuk alim.tapi belakang tabir melawak pegang anu kawan.melawak cakap pukimak hang, butuh pak hang...macam-macam lagi yang blogger dengar.mengaku sahaja lah pas.