feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

SURAT TERBUKA HUSAM KEPADA ZAMBRY :BUKTI PAS MENGATASI KUASA ALLAH

yang husam perjuangkan bukanlah nizar dan pas, tapi husam lebih nampakan ngeh kor ham selaku sahabat baik perjuangan anwar al juburi

YB Dato' Zambry Abdul Kadir,
ADUN Pangkor,
Perak Darul Ridwan.
Assalamualaikum wr wt.
PEMBUBARAN DUN PERAK
Salam, dengan iringan YB dalam keadaan sihat sejahtera. ( alhamdulillah doa juga husam pada zambry)
Kelancaran Pentadbiran Negeri Perak dan kestabilan politik yang membolehkan urusan kebajikan rakyat dikendalikan dengan baik terganggu apabila kuasa Kerajaan Negeri Perak dirampas dengan membelakangkan pilihan rakyat.( bila pula terganggu.yb husam orang kelantan atau orang perak.biar betul ni.munafik mana yang kata terganggu.yang terganggu ialah dun pasir panjang yang nizar tak pernah jaga masa jadi mb.) YB terlibat sebagai watak utama apabila bersetuju menerima jawatan MB sekalipun MB yang sah tidak pernah dalam apa jua cara mengosongkan kerusinya. Atas takdir Allah, berlaku kekosongan kerusi di Perak berikutan kematian YB ADR Bukit Gantang di mana satu dari ADUN yang telah berpaling tadah ada di situ, iaitu DUN Cangkat Jering. ( tapi atas takdir Allah jua kawasan tu melayu punya undi beri pada ismail safian.atas takdri Allah jua kuasa pas ditarik tak sampai 11 bulan.atas takdir allah jua husam oleh tulis surat ni.atas takdir allah jua blogger boleh menegur husam yang munafik)
Seperti YB ikuti, calon BN telah tewas dengan majority yang lebih besar dari pilihanraya umum 2008, sekalipun gambar YB sebagai 'Menteri Besar' tersenyum lebar dan terpampang di mana-mana. Kemenangan YAB Datuk Sri Nizar telah membuktikan segala-galanya. ( undi cina la husam. menang dan kalah adat pertandingan .bila menang hangpa kata spr ok.bila kalah kata da pengundi hantu.hangpa la kacang antumacam mulia sangat)
Rakyat Perak tidak boleh menerima kerajaan haram yang membelakangkan pilihan rakyat. Apa lagi semua dasar-dasar yang diputuskan oleh Kerajaan Pakatan Rakyat telah diteruskan tanpa satu pun dirombak walaupun UMNO mendakwa dasar-dasar itu merugikan Melayu, termasuk dasar pemberian milik tanah yang telah terbengkalai puluhan tahun semasa BN mentadbir Perak. ( hang bukan rakyat perak.rakyat perak dekat sejuta orang.sedara mara blogger di perak ok jer terima kerajaan zambry.husa kata ikut research ke atau ikut abdullah b ubai. yang tak boleh terima rakyat pas, dap dan pkr je bro husam )
Saya suka memetik pendapat Dr. Wee Ka Siong, Dr. Cheah Soon Hai, Pengerusi Gerakan Kedah dan Encik Ismail Saffian, bekas calon BN di Bukit Gantang sendiri, yang disiarkan dalam akhbar The Star, muka surat N4 hari ini: bahawa punca kekalahan BN bukan sahaja di Bukit Gantang, malah juga di Bukit Selambau ialah peristiwa perampasan kuasa Kerajaan Perak. Jika calon BN sendiri, seorang ahli UMNO, boleh mengakui hakikat ini, di manakah YB hendak letakkan muka? Ia bukan sahaja menyebabkan BN kalah di Bukit Gantang, tetapi kesan negatifnya sampai ke Kedah. ( betul ka.husam salah terjemahkan kot.tak kan mail safian kata camtu .rampasan kuasa.hang ingat hang seorang je yang baca The Star.orang lain tak baca ker)
Selain calon, rakan-rakan parti komponen YB juga secara terbuka menyalahkan tindakan berkenaan. Kalau sudah ahli dan rakan sendiri menyalahkan YB dan parti YB, tentulah rakyat yang telah membuat pilihan mereka merasa terkilan berlebih lagi. Apa lagi yang boleh menghalang naluri murni YB tidak tersentuh dan deria maruah YB tidak terpanggil? ( siapa dia rakan YB.sebutlah nama.kata bagi surat.sebutlah sapa dia.rakan yb zambry daripakatan rakyat kot)
Masihkah mampu YB berdiri tercacak sebagai 'Menteri Besar Perak' sedangkan pilihan rakyat adalah lain dan rakyat Perak melalui pengundi Bukit Gantang telahpun menjatuhkan penghakiman mereka? Kembalikanlah kepada rakyat. Walaupun sudah terlajak, ia masih boleh dibetulkan jika kehormatan politik dan maruah diri masih utuh dan tinggi. ( yang pilih nizar jadi mb bukan rakyat mangkuk husam hoii.kita bukan pilih macam presiden amerika.rakyat yang tentukan.hang pun bertanding timbalan presiden pas, bukan semua ahli pas yang pilih.yang pilih perwakilan jer.nizar ni yang pilih ialah sultan kalu sultan tak berkenan dan nak kan drs adham lim, nizar boleh jual goreng pisang la masa tu.)
Salam
Husam Musa
Naib Presiden PAS
13 Rabiul Akhir 1430/ 9 April 2009
HUSAM KETUA KUMPULAN BAJU PETAK PETAK MERAH