feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

PKR TAMAK HARTA DAN BURIT MACAM ANWAR JUGA

CELAKA PUNYA DAP DAN PKR.TUTUP PINTU ANAK MELAYU NAK BELAJAR.ADA UMNO TUTUP PINTU PASTI DAN KELAS DAP.HARAMJADAH DAN PELAQ KHAS BUAT KERAJAAN NEGERI PULAU PINANG.ORANG PERAK JANGAN JADIKAN NASIB DEPAN ANAK BANGSA TERUS DIBUNUH DAP

DS NAJIB, ATURLAH STRAEGI DEMI ISLAM DAN MELAYU.TERUSKAN AGENDA KETUANAN MELAYU KERANA KETUANAN MELAYU IALAH RAJA DAN SULTAN.

Kami bebas...PKR yang 'paksa' kami keluar, kata Jamaluddin dan Osman


Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) PKR kawasan Behrang dan Changkat Jering hari Selasa secara rasmi mengumumkan keluar daripada parti itu dan menjadi ADUN Bebas. Bercakap kepada Agendadaily sejurus keputusan tiada pilihan raya kecil di DUN Behrang dan Changkat Jering dibuat oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), kedua-dua ADUN berkenaan, Jamaluddin Mat Radzi dan Osman Jailu berkata, tiada sebab untuk mereka terus berada dalam parti itu.


Menurut Jamaluddin, beliau membuat keputusan berkenaan seteleh meneliti sikap dan keputusan PKR berhubung dengan surat perletakan jawatannya yang ditandatangani Mac lalu. “Surat itu disimpan oleh PKR negeri Perak. Mana mungkin surat perletakan jawatan itu boleh disampaikan kepada Speaker DUN Perak jika bukan dihantar sendiri oleh PKR negeri. “Bagi saya ini membuktikan sikap sebenar PKR. Dengan menghantar surat itu kepada Speaker Dewan ia juga boleh ditafsirkan mereka telah membuka pintu dan meminta…Jamal kamu keluarlah,” katanya. Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas keputusan SPR yang menyatakan tiada pilihan raya kecil di DUN Behrang dan Changkat Jering pada mesyuarat suruhanjaya itu hari Selasa. Dengan keputusan Jamaluddin itu, kerajaan campuran DAP, PKR dan PAS Perak kini mempunyai 31 ADUN termasuk ADUN Changkat Jering, Osman Jailu yang sehingga belum membuat sebarang keputusan.


Namun Osman dijangka akan mengikut jejak langkah Jamaluddin. Jika ini berlaku ADUN kerajaan campuran akan tinggal seramai 30 orang BN, 27 orang dan Bebas dua orang. Ini akan menjadikan kerajaan campuran Perak mempunyai kelebihan satu kerusi sahaja dalam DUN negeri itu. Menjelaskan pendiriannya itu Jamaluddin berkata, untuk apa beliau terus berada dalam PKR sedangkan parti itu tidak mempertahankan beliau dalam kemelut politik yang berlaku di Perak. Sehubungan itu, beliau berharap semua pihak menerima keputusan yang dibuat oleh SPR tersebut dan secara sinis berpesan kepada kalangan pimpinan PKR yang telah memasang angan-angan untuk bertanding pada pilihan raya kecil di DUN Behrang agar “simpanlah sahaja angan-angan itu”.


Beliau juga bertekad untuk terus berkhidmat sebagai wakil rakyat di kawasan berkenaan dan memenuhi harapan para pengundi di kawasan tersebut. Osman pula berkata, beliau yakin dengan keputusannya itu beliau akan dapat menjalankan tanggungjawabnya sebagai wakil rakyat Changkat Jering dengan lebih berkesan lagi. Malah beliau menegaskan akan berkerjasama rapat dengan kerajaan Persekutuan dalam memastikan agenda pembangunan dan nasib rakyat di kawasan yang diwakilinya dapat dilaksanakan dengan lebih berkesan lagi.– 2/2/2009
ULASAN : DARI DULU LAGI BLOGGER DAH KATA PKR TAMAK KUASA.MEREKA SEBENARNYA YANG JERAT MANGKUK 2 EKOR NI.BUKANNYA UMNO.ADA DIKALANGAN ORANG PKR YANG NAK KERUSI KEDUA DUA DUN NI.UNTUK MENDAPATKAN KERUSI BERKENAAN, MAKA INILAH CARA KEPIMPINAN PKR PERAK GUNAKAN.NAK TAHU SIAPA DALANGNYA.SIAPA LAGI KALAU TAK KETUA BAHAGIAN PKR YANG TUDUH TOK NAJIB RM 50 JUTA LE.UDAH LE MUKA TAK BERSIH.CAHAYA IMAN LANGSUNG TARAK.BLOGGER MENDAPAT TAHU PKR PERAK BERTEMBUNG ANTARA TEAM ABIM DAN TEAM UMNO LAMA PRO ANWAR.MASYAALLAH.......ANWAR DIKHABARKAN SEDANG PUJUK OSMAN DENGAN BAYARAN TAK KURANG DARIPADA RM 10 JUTA.BETUL KER?INI SUMBER DARI PEJABAT PKR PERAK BAGI TAHU TADI.MEREKA BERBUAL SAMBIL MINUM, TAPI MEREKA TERLUPA DENGAN SIAPA MEREKA SEDANG BERBUAL.