feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

MUFTI PERAK SOKONG ISLAM HADHARI.MENGAPA PAS MENENTANG?

SESIAPA SAHAJA YANG MENYOKONG ISLAM HADHARI AKAN DI TENTANG DAN DI FITNAH.TERMASUKLAH MUFTI PERAK YANG DI KATAKAN ULAMAK UPAHAN OLEH PENULIS DI DALAM TRANUNG KITE.

Kenyataan Mufti Perak tentang Islam Hadhari :
""Saya rasa kita kena faham betul-betul dahulu tentang konsep Islam Hadhari itu sebelum mengambil tindakan. "Apa yang saya faham setelah berbincang dengan Perdana Menteri dahulu, Islam Hadhari menepati tujuan Islam yang ingin mengangkat 65 perkara. "
Kenyatan Ustaz PAS :
Ustaz Mutalib Maarof, Ustaz Sidek Noor, Ustaz Salleh Hamzah dan Tuan Guru Hj Salleh Sik, semua mengatakan IH menyimpang dari landasan sebenar dan mengelirukan. Tuan Guru Hj Hadi pun pernah berkata yang IH salah dan yang betul ialah Hadharah Islamiah. Ketamadunan Islam dan bukannya Islam yang bertamadun.
Tuduhan Penulis Dalam Tranung Kite :
Dalam tersepit ni Pak Dolah akan upah sapa saja untuk naikkan dia.Mungkinkah Harussani termasuk dalam jenis ulama upahan? Itu yang aku mushkilkan.....
KESIMPULAN : BAGI PAS MANA-MANA ULAMAK YANG MENYOKONG KERAJAAN ADALAH ULAMAK YANG TIDAK BETUL DAN ULAMAK UPAHAN.LIHAT SAHAJA KES MUFTI PERLIS.DAHULU MEREKA TENTANG KERANA KENYATAANNYA YANG BANYAK SOKONG KERAJAAN. TAPI SEKARANG ORANG PAS DOK SOKONG MUFTI KERANA SEHALUAN DENGAN MEREKA.APAKAH MUFTI PERLIS PENYOKONG PAS?