feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

HARAKAH BUKTIKAN PAS TIADA PENDIRIAN

PUTAR BELIT HARAKAH ATAU HAMPASKAH

Kenyataan dari sumber Harakah :

KUALA LUMPUR, 20 Okt (Hrkh) - Belum pun Angkasawan pertama Malaysia, Dr Sheikh Muszaphar Shukor Sheikh Mustapha tiba ke bumi pada 21 Oktober (esok), pelbagai kritikan dan luahan kesal sebilangan masyarakat telah didengari terhadap projek angkasalepas negara yang dianggap sebagai satu pembaziran besar yang wajar dinilai dan dikaji semula kerana melibatkan kos perbelanjaan yang begitu tinggi.

Nik Aziz pulok kata.... :

KOTA BHARU: Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat semalam membidas laporan Harakah yang mendakwa program menghantar angkasawan ke angkasa lepas sebagai pembaziran. Menteri Besar Kelantan berkata, usaha Malaysia menghantar angkasawan pertama Malaysia, Dr Sheikh Muszaphar Shukor Sheikh Mustapha, ke angkasa lepas sebagai untuk mencari ilmu bukanlah pembaziran kerana ia dituntut agama. Beliau yang juga Mursyidul Am Pas, berkata kajian mengenai langit dan bumi yang dijalankan menerusi program angkasa lepas adalah perintah Allah kepada hambanya. Katanya, pembinaan makmal sains untuk menjalankan pelbagai kajian hal berkaitan angkasa lepas adalah untuk mencari ilmu dan ia tidak boleh dianggap pembaziran. "Allah menyuruh manusia membuat kajian mengenai langit dan bumi. Bagaimana hendak membuat kajian langit bumi, kalau tidak ada makmal tertentu? "Kalau ke angkasa dianggap membazir, bermakna membazirlah semua kajian sains yang dijalankan selama ini. Kita buat makmal sains untuk kaji itu dan ini...adakah ini membazir.

KESIMPULAN

SEMUA PROJEK DI BAWAH KERAJAAN BN, PAS ANGGAP MEMBAZIR.TAK TAHULAH BILA PAS BOLEH MENERIMA PROJEK BN YANG TIDAK MEMBAZIR.APAKAH PAS BENAR-BENAR TIDAK MEMBAZIR. SEWAKTU MEMERINTAH TERENGGANU, HJ HADI DOK BAHAM BALAK DAN SEMUA PROJEK PEMBANGUNAN TERENGGANU DI BAHAM OLEH MUSTAPA ALI,MUTALIB DAN KUNCU KUNCUNYA. MASA INI HARAKAH YANG DIKETUAI OLEH HISHAMUDDIN TAK KATA PULA PAS MEMBAZIR SEBAB HARAKAH PUN DAPAT SAHAM SAHAM MENJAHANAMKAN WANG RAKYAT.