feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

DAP TAK SALAH? PAS YANG HINA ISLAM

PETALING JAYA: Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah pada Jumaat amat murka dan dukacita dengan tindakan Ahli Parlimen Serdang, Teo Nie Ching yang menyampaikan 'tazkirah' di dalam Surau Al-Huda Kajang Sentral pada Ahad lalu.

Sehubungan itu baginda menitahkan Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) mengambil tindakan segera dan tegas ke atas surau berkenaan. Pengerusi MAIS, Datuk Mohamad Adzib Mohd. Isa dalam satu kenyataannya menegaskan, MAIS telah membuat keputusan untuk mengambil alih dan menguruskan pentadbiran surau tersebut dengan serta-merta kerana insiden berkenaan jelas bertentangan dengan titah Sultan Selangor.

"MAIS telah memanggil pihak pengurusan surau bagi menjelaskan isu terbabit hari ini (Jumaat). "Setelah meneliti penjelasan daripada pihak terbabit, MAIS mendapati bahawa ucapan oleh wakil rakyat tersebut berlaku di dalam dewan solat surau seperti dilaporkan," katanya di sini.
KES PAS DAN PR KURANG AJAR TERHADAP RAJA
1. BERMULA DENGAN SULTAN PERAK DI HINA
2. SULTAN JOHOR MURKA KERANA GAMBARNYA DIEKSPLOITASIKAN DAN SIAP PKR UMUM CHUA BAKAL MB JOHOR SEDANGKAN MB JOHOR MESTI MELAYU DAN ISLAM
3. SULTAN SELANGOR MURKA APABILA PEMIMPIN DAP MASUK RUANG SURAU DAN MASJID , ATAS ALASAN MEMBERI SUMBANGAN.SETAKAT INI DAH 3 ORANG SULTAN MURKA DAN KECEWA .
SOALNYA, SIAPA YANG MENGIZINKAN DAN SIAPA YANG AKAN PERTAHANKAN DAP?
JAWAPAN = HANYA PAS BERKOKOK DAN PKR MENYAMBUT KOKOKAN PAS DENGAN HUJAH SIRAH DAN FIRMAN LALU DENGAN HUJAH INI MEREKA AKAN MELETAKKAN PERANG PERSEPSI KEPADA UMNO. MAKA YANG AKAN DIGANYANG IALAH UMNO.
ANTARA YANG MASIH AKU INGAT BAGAIMANA KAFIR DAP DAN PKR MENGHINA ISLAM :
1. NGAR KOR MENG DAN GOBALAKRISHNAN MENGGUNAKAN AYAT QURAN DAN MEMBACA TERJEMAHANNYA DENGAN SALAH.LALU PAS KATA MEREKA SEDANG BERDAKWAH KEPADA DAP DAN DAP LEBIH FAHAM ISLAM PADA UMNO. KEMUDIAN SEMUA ORANG KAFIR BOLEH GUNA AYAT QURAN SAMPAI SEKARANG. PAS BERCERAMAH DISELURUH PELUSUK MALAYSIA DAN JADIKAN TAZKIRAH SEBAGAI MEDAN MENGHENTAM UMNO DAN KERAJAAN DAN MENGHALALKAN TINDAKAN DAP. DALAM PADA MASA YANG SAMA , MAKSUD FIRMAN YANG DI BACA OLEH KAFIR INI, BOLEH DIGELAKKAN OLEH YANG MENDENGAR APABILA SI KAFIR MENGHUJAHKAN FIRMAN TERSEBUT MENGIKUT SUKA HATI POLITIKNYA.BILA KITA TEGUR, MEREKA KATA UMNO BENGONG DALAM HAL ISLAM.OKLAH AKU TERIMA. TAPI KESANNYA, QURAN DIPERMAINKAN OLEH KAFIR. NGAR KOR MENG PADA MASA YANG SAMA TETAP MELAKUKAN KEMUNGKARAN DAN MAKSIAT. TAPI PAS KATA TAK SALAH SEBAB DIA KAFIR DAN DIA TAK FAHAM. UMNO YANG ISLAM PUN BUAT MAKSIAT. SIMPLE HUJAH PAS KAN YANG AKHIRNYA MEWIRAKAN KAFIR DARIPADA ISLAM ITU SENDIRI.INILAH KEJAYAAN PAS YANG PERTAMA MEMBENARKAN AYAT QURAN DIPERSENDAKAN KAFIR. TAHNIAH PAS SEBAB HANGPA RASA PARTI HANGPA MENGHIMPUNAN ULAMAK.
2. UST ZAKARIA PAS MENDOAKAN LIM GUAN DALAM KHUTBAH KEDUA JUMAAT. DALAM REPORT KATA KHATIB TERSEBUT MENYEBUT PERKATAAN MEMOHON KESELAMATAN. TAPI , DALAM PERTEMUAN DENGAN MAIPP KHATIB TERSEBUT MENYATAKAN MEMOHON HIDAYAH PADA LGE DALAM DOA. LALU PAS SEKALI LAGI MENYALAHKAN UMNO YANG KATANYA BENGUNG SEBAB TAK BELAJAR AGAMA. LALU HUJAH PERISTIWA NABI KE TAIF DAN PERISTIWA UMAR HISYAM DAN UMAR AL KHATTAB DI JADIKAN SANDARAN HUJAH. SOALNYA, NABI SAW MENDOAKAN KAFIR DALAM KEADAAN BERJEMAAH ATAU BERSENDIRIAN? KES PENDUDUK TOIF DAN KES UMAR TIDAK DICERITAKAN SECARA DETAIL. TAPI OLEH KERANA TITLE USTAZ YANG CERITAKAN, MAKA SEKALI LAGI KAFIR MENANG DAN SELEPAS NI KATA ZAKARIA DIA AKAN DOAKAN LAGI TAPI DI DALAM MAJLIS LAIN. TAHNIAH PAS MENDOAKAN KAFIR SUPAYA DAPAT HIDAYAH. CUMA AKU HARAP PAS BOLEH DOAKAN KAFIR YAHUDI , LIM KIT SIANG, KARPAL DLL SUPAYA SEMUA DAPAT HIDAYAH.JANGAN MINTA DOA ALAH HANCURKAN YAHUDI. MINTA ALLAH BERI HIDAYAH. WAH HEBAT PAS BOLEH MAIN CAPUA DENGAN ALLAH SWT.AKU HARAP JUGA PAS MASUKKAN DALAM DOA MA'SURAT SEKALI.KES BERDOA INI MENGHALALKAN PERBUATAN KAFIR DAN DIBOLEHKAN DIDOAKAN UNTUK TUJUAN HIDAYAH. AKU AKUR TAPI AKU MINTA PAS KONSISTEN DOAKAN KAFIR OK. ORANG ISLAM MALAYSIA PUN BUKAN RAMAI SANGAT YANG PERLU DIDOAKAN PAS.SYABAS.
3.AHLI PARLIMEN KAFIR MASUK MASJID DAN SURAU . XAVIER,AHLI PARLIMEN SERDANG DAN BEBERAPA YANG LAIN DIBENARKAN MASUK DALAM RUANG MASJID DAN SURAU ATAS ALASAN MENYAMPAIKAN BANTUAN DAN MAJLIS BERBUKA PUASA. MEREKA MASUK TANPA DISYAKI KEBERSIHANNYA DAN MEMAKAI PAKAIAN YANG AGAK MENJOLOK MATA. PAS KATA TAKPE. KENAPA UMNO TAKUT. PAS MEMBAWA HUJAH BUKANKAH PADA ZAMAN NABI ADA KAFIR MASUK MASJID DAN KENCING DALAM MASJID, TAPI NABI SAW TIDAK PERNAH MENYURUH KAFIR ITU DI HALAU ATAU DI BUNUH. ANALOGI INI DIJADIKAN HUJAH PAS SEKARANG. LALU, SEKALI LAGI UMNO DIBODOHKAN.
KESIMPULAN AWAL YANG AKU NAK BAGITAU, APAPUN PUN YANG DAP DAN KAFIR PR BUAT MENCEMARKAN ISLAM, PAS AKAN JADI JENERAL YANG MEMPERTAHANKAN TINDAKAN MEREKA. ITU SEBAB ISU HUDUD MEREKA MENGECUT DAN TAK BERANI BERSUARA. AKHIRNYA PERANG PERSEPSI DILANCARKAN. DEMI UNDI, HINA ISLAM PUN TIDAK MENGAPA. LALU KAFIR MELIHAT PAS SATU-SATUNYA PARTI YANG MENGIAKAN PERBUATAN MEREKA. DAP TIDAK BERSEORANGAN MENGHINA ISLAM. DAP BERSAMA PAS MENGHINA ISLAM. PAS RAMAI LULUSAN AGAMA . MAKA, SANDARAN INILAH YANG MENGUKUHKAN FAHAMAN BAHAWA APA SAHAJA YANG DAP BUAT ADALAH BETUL DAN MENEPATI KEHENDAK ISLAM.INI TIDAK TERMASUK ISU ALLAH. GOLONGAN AGAMA YANG MASUK UMNO ADALAH GOLONGAN AHLI NERAKA DAN YANG MASUK PAS IALAH GOLONGAN ULAMAK SYURGA. APAPUN, TAHNIAH PAS.ROSAKNYA ISLAM DI MALAYSIA KERANA KAMU. AKU YAKIN DAN PERCAYA HALAL ALLAH TURUNKAN BALA KE ATAS NEGARA INI DISEBABKAN PERBUATAN KAMU.ISU BUANG BAYI ADALAH SALAH SATU BALA ALLAH APABILA ISLAM DI PERMAINKAN. TAPI PAS KATA, INI BALA KERANA UMNO TAK BUAT HUKUM ALLAH. MEREKA TERLUPA INI BALA ALLAH KERANA PERBUATAN PAS YANG MENGHINA ISLAM. KALAU TAK PERCAYA, BUBAR PAS, APAKAH BALA BENCANA AKAN ADA? BANJIR DI SIK, KEDAH. BUKANKAH ITU PETUNJUK BAHAWA PAS YANG MEMERINTAH KAWASAN SIK.KES BUNUH, ROGOL DAN SEBAGAINYA SIAPAKAH PUNCANYA? KALAU DIKELANTAN BERLAKU KES INI, APAKAH SALAH UMNO DAN BUKAN SALAH PAS?
PERANG PERSEPSI SEDANG DILANCAR OLEH PAS MELALUI GERAKAN TINK TANK ANWAR. CARANYA MUDAH. DAP MAIN SENTIMEN, PAS DAN PKR AKAN PERTAHANKAN. LALU UNDI CINA DAN INDIA AKAN BERPIHAK KEPADA MEREKA. TAHNIAH AKU UCAKAN KEPADA SAF HIRAKI PAS. TAKBIR!!ALLAH HUAKBAR .MASUK PAS BOEH DAPAT TITLE ORANG " BERAGAMA".MUDAHNYA ISLAM SAMPAI BEGITU SEKALI.