feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

BODOH, STUPID, BONGOK DAN BAHLUL PUNYAI GUAN ENG.

SUMBER : HARAKAHDAILY
Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng mencabar Umno mengemukakan nama individu Melayu yang pernah dihalau oleh kerajaan Pakatan Rakyat negeri daripada mendiami perkampungan sekitar Jelutong, lapor Harakahdaily. Katanya, apa yang berlaku sepertimana Kampung Pokok Asam di Jelutong atau Kampung Binjai di Bayan Lepas bukan masalah kerajaan negeri sebaliknya adalah arahan mahkamah kerana tanah yang mereka duduki telah dibeli atau dimiliki oleh pemaju. Itupun katanya, kerajaan negeri masuk campur untuk mencari penyelesaian seperti mendesak pemaju di Pokok Asam agar menghentikan pelaksanaan projeknya selama tiga bulan untuk mengadakan perbincangan bagi manfaat penduduk.
( BODOH PUNYA KETUA MENTERI. MEMANG LA KAU TAK HALAU IKUT NAMA.PENDEKATAN YANG KAU BAWA TU LAMA KELAMAAN BOLEH MENYEBABKAN ORANG MELAYU TINGGALKAN PULAU PINANG. TAKKAN KAU BODOH SANGAT ARAH MPPP HALAU MELAYU DARI PENANG. CONTOH PENDEKATAN SIM TZE KATA , KURANGKAN RUMAH KOS RENDAH. MAKSUDNYA MELAYU SORRYLAH DUDUK DI PULAU.) KAU HALAU PENIAGA MELAYU DENGAN RUNTUHKAN KEDAI MEREKA, TU ADALAH CARA TERBAIK NAK HALAU. KAU BAGI KEDAI LAIN YANG DAH TENTU ORANG RAMAI TAK DATANG. BILA PERNIAGAAN MEROSOT, MAKA MELAYU TU PINDAH KELUARLAH.APALAH PUNYA BENGAP KETUA MENTERI.)
"Mana ada individu yang Kerajaan Pakatan Rakyat halau. Kalau ada berikan saya satu nama, melainkan ia adalah arahan mahkamah kerana pemaju telah membeli tanah yang mereka diami dari pemilik asal. Macam tu kita tak boleh buat apa sebab tanah swasta," jelasnya ketika menyampaikan pidato di Dataran Kompleks An-Nadhoh, Penanti, malam semalam. ( SAMALAH KES YANG DIBUAT OLEH KERAJAAN BN DULU WAHAI DAP DAN PAS YANG BAHLUL. BUKAN BN YANG HALAU TAPI PEMAJU MELALUI MAHKAMAH YANG ARAHKAN. KES RUNTUH KUIL ATAU PINDAHKAN KUIL, BUKAN KERAJAAN YANG ARAH ROBOHKAN TAPI TANAH PEMAJU, DIA PUNYA SUKA LA.BILA KENA TANG KAMU, KAMU KATA BUKAN KERAJAAN PR YANG ARAH. JANGANLAH BERLAKON MAKYONG LAGI DAH PAS)
'Tunjuk hero' Turut berceramah ialah Pesuruhjaya PAS negeri, Saleh Man dan Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Mohamad Sabu. Di Kampung Binjai pula, katanya belum pun berlaku apa-apa lagi tetapi Umno sudah tunjuk 'hero' hendak membela orang Melayu walhal pelan perancangan belum dibuat lagi. Begitupun, melalui media kepimpinan Umno Balik Pulau mengapi-apikan penduduk kononnya tanah yang mereka duduki sejak sekian lama akan diambil oleh kerajaan dan akan berlaku kejadian menghalau bangsa Melayu. ( KENAPA TAKUT WAHAI PAS. KALAU TAK SALAH JANGAN BERKOKOK. ADA KE YANG TERBERAK DAN ADA YANG PUNYA TAIK NI. KALUT TAK TENTU PASAL)