feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

3 OBJEKTIF UTAMA GUAN ENG JADI KETUA MENTERI PULAU PINANG


1. TUBUHKAN BANYAK PERBADANAN DAN JABATAN KETUA MENTERI.CONTOH PERBADANAN KETUA MENTERI, PERBADANAN BUKIT BENDERA .SEMUA PERBADANAN MEMPUNYAI KUASA YANG HAMPIR SAMA DENGAN PDC. PERBADANAN INI DITUBUHKAN BUKAN UNTUK MEMACU EKONOMI PENANG, TETAPI IANYA BERMATLAMAT UNTUK MENGURANGKAN KUASA DAN MILIKAN EKUITI KAUM MELAYU DI PENANG.
2. LULUSKAN SEBANYAK MUNGKIN LESEN RUMAH URUT ATAS NAMA PUSAT KESIHATAN/ SPA, PERTAMBAHAN RESTORAN MENJUAL ARAK, PEMBUKAAN HOTEL MURAHAN DI PINGGIR BANDAR. SETIAP BANGUNAN KEDAI YANG DIBINA AKAN DIPASTIKAN 3 KE 4 BUAH RESTORAN MILIK KAUM CINA YANG BAKAL MENJUAL ARAK.JADIKAN AUTO CITY SEBAGAI MINI OF SINGAPORE. BUKIT MERTAJAM PULA SEBAGAI KAWASAN KEBAL KAUM CINA MENGEKPLOITASI PRODUK EKONOMI YANG BERTENTANGAN DENGAN SOSIALISASI DAN HUKUM.TAK PERCAYA. PI TANYA MPSP DAN MPPP. BERAPA PERTAMBAHAN LESEN ARAK , JUDI DAN RUMAH URUT SERTA BERAPA KALI BUAT SERBUAN?????PI LA TANYA WAHAI PAS HOI!!!!!!
3. PERBANYAKAN RUMAH KOS SEDERHANA DAN MEWAH. KURANGKAN PEMBINAAN RUMAH PANGSA TETAPI BANYAKKAN KONDO DAN APARTMENT. PANGSAPURI MURAH DI BAWAH TANGGUNGAN UDA SAHAJA. BIJAKKAN GUAN ENG. KAWAL PERUBAHAN STATUS TANAH PERSENDIRIAN KEPADA WAKAF SEBAB TANAH WAKAF LANGSUNG TAK BOLEH DI AMBIL WALAUPUN ATAS TUJUAN PEMBANGUNAN. KALAU TANAH PERSENDIRIAN BILA-BILA MASA SAHAJA BOLEH DI AMBIL ATAU DIBELI DENGAN HARGA MAHAL.KESANNYA, TAK LAMA LAGI PERASTUS TANAH WAKAF DI PENANG AKAN BERKURANGAN SECARA TIBA-TIBA.NAIK TARAFKAN KAWASAN LUAR BANDAR KEPADA BANDAR. MAKA SENANG PELBAGAI JENIS CUKAI DIKENAKAN KE ATAS PENDUDUK ( INI AKAN DILAKUKAN SEKIRANYA BERKUASA PADA ELECTION KE 13).
sekarang penang bermoto kan : DAP DIDAHULUKAN, MELAYU DIPINGGIRKAN". TAHNIAH MELAYU PAS DAN PKR.