feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

TERAS PENGUPAYAAN MELAYU-CABANG UTAMA PAS DAN PKR

watak sebenar azmi hamid.........
azmi hamid kiri sekali.dialah yang maksum.sekarang teras mana dah tulis surat minta info pada kerajaan negeri kedah.dulu setiap hari dok hantar surat minta ini la, itu la...macam-macam lagi.sekarang baru penyokong akaran teras tahu, bahawa azmi dok kemaruk jawatan ahli politik dan ingin dilantik sebagai senator under PR.

KENYATAAN MEDIA TERAS.MARI KITA BACA.DAHULU TERAS INI KONONNYA NAK BELA MELAYU.SEKARANG MACAM HAMPEH.DOK BELA CINA DAN INDIA.MANA PERJUANGAN MENYELAMATKAN TANAH MELAYU?MANA PERJUANGAN NAK TENTANG ISU BOGEL ELIZ?LEPAS NI ANAK MELAYU BUAT FILEM BOGEL JANGAN TERAS MARAH PULAK, SEBAB TANG ELIZ TERAS SOKONG.TERAS NAK TEGAH GEJALA SOSIAL, TAPI DALAM MASA YANG SAMA TERAS BERSEKONGKOL DENGAN GEJALA SOSIAL PEMBANGKANG.MACAM ORANG GILA JER......


Presidennya Mohd Azmi Abdul Hamid merasa kecewa terhadap krisis perlembagaan di Perak kini masih berterusan dengan campurtangan SUK Negeri untuk kali yang kedua melakukan tindakan yang menyalahi bidang kuasanya. ( AZMI HAMID NI TAHU SANGAT KE BIDANG KUASA SUK?HANG TU PI JAGA CAP BAIK-BAIK DAN DUDUK DI MERBOK BAIK-BAIK.MACAM ADA PENGALAMAN JAD SUK BERPULUH TAHUN )


"Tindakan SUK Negeri yang sebelum ini mengunci dan mengarah polis untuk bertindak dengan menghalang ahli undangan negeri dari memasuki bangunan SUK bagi meneruskan sidang dewan adalah suatu yang sangat memalukan dan tidak bertamadun.( OOOOO MALU.MASA POLIS JAGA KESELAMATAN DUN LEPAS PR MENANG DI PERAK,TIADA PULAK MEMALUKAN.MASA DATO SUK SOKONG PR TAK MEMALUKAN. APA PUNYA PRESIDEN NI.DULU KATA NAK BERKECUALI, BARU SENANG BUAT KERJA.TAPI SEKARANG DAH PRO PR SECARA JELAS.)"Insiden ahli dewan undangan negeri Perak yang terpaksa mengadakan persidangan di bawah sepohon pokok telah memalukan imej negara di kacamata masyarakat antarabangsa," katanya dalam satu kenyataannya kepada Harakahdaily.( BETUL KE MALU.MASYARAKAT ANTARABANGSA MANA YANG TENGOK.PI TANYA ORANG THAILAND. DIA TAHU TAK.PI TANYA ORANG BRASTAGI TAHU TAK, PI TANYA ORANG BANGKOK DIA TAHU TAK ? MASYARAKAT MANA NI?YANG TAHU CUMA KAWAN-KAWAN ANWAR IBRAHIM DI US JER)Beliau mempersoalkan niat sebenarnya SUK itu Perak untuk terus bertindak secara tidak menghormati perlembagaan dan tidak mempedulikan doktrin pemisahan kuasa antara legislatif dan Eksekutif, yang menjadi prinsip demokrasi di negara ini. ( KAU NI AZMI TAHU SANGAT KER PERLEMBAGAAN PERAK.KAU TU ORANG MANA .KEDAH KAN!!!!MASA STP DULU KAU DAPAT APA PENGAJIAN AM? SUKA-SUKA HATI MAK BAPAK DIA JER KATA SEMUA ORANG TAK TAHU.HANG PUN NAK JADI SIVAKUMAR MAKSUM.DULU SEMUA HANG KATA DEAT CINA MCA DAN DAP.SEKARANG SENYAP MACAM TAK DE TELOQ)Teras merasa sangat kecewa dengan gelagat SUK yang nampak jelas bertindak secara sangat berat sebelah dan tidak menghormati kuasa Speaker yang maseh sah di sisi undang-undang. "Alasan Sivakumar selaku Speaker Dewan untuk terus mempertahankan kuasanya adalah wajar. Teras katanya, mendesak agar pihak SUK tidak berperanan sebagai alat kepada pihak tertentu yang gelojoh untuk merampas kuasa secara tidak bermoral di negeri Perak. - ( DULU BUKAN KE SUK ALAT PR SELAMA 11 BULAN .ADA KE BN KATA SUK DIPERALATKAN .FIKIRLAH CERDIK AZMI HOIII.JANGAN BUAT STATEMENT YANG MENAMPAKKAN DIRI KAU NI MAKIN TAK CERDIK.DULU RAMAI YANG HORMAT PERJUANGAN LU.TAPI SEKARANG MACAM TAIK...JADI KUDA PR.NAK KERUSI DUN ATAU SENATOR UNDER PR PUN, SABARLAH DULU..)