feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

GURU TIDAK SUKA KEPADA KERAJAAN?

gambar hiasan : kesungguhan guru akan melahirkan murid yang cemerlang.guru marah dengan dasa ppsmi sehingga ada guru yang menolak bn di bukit gantang.sepetang blogger ke bukit gantang.berjumpa dengan beberapa orang guru yang mengundi di sana tempoh hari.kata mereka" kami lebih rela undi calon bebas daripada bn dan pas.kedua-dua tak boleh harap".kami kami beri undi pada calon bebas.seorang guru perempuan menyampuk " akak....kalu kerajaan tak tukar lagi ppsmi, confirm akak pangkah pas.sedih akak tengok anak melayu.depa apa tahu.depa bolehlah turun naikkan graf...tapi aku pun bukan gemorkan pas.tak tolong melayu.
mulianya kerja seorang guru.tapi hari ni ramai guru berkata :
1.kami nak perubahan
2.kerajaan tak jaga kami
3.kerajaan teruskan ppsmi
4.sistem pendidikan sekular
5.kerajaan tak adil dalam isu isa
6.drama najib dah selesai.sirul dan azila adalah kambing hitam saaja
7. oooo kalau umno bagi pada cina tanah di genting highland dan camern highland ok plak.pas baru bagi 999 tahun dah bising
8.kerajaan menghalang hak bersuara
banyak lagi yang blogger dengar petang tadi.................

gambar hiasan :keluhan seorang guru perempuan yang blogger jumpa petang tadi :

" baru akak tahu rupa-rupanya dekat sekolah akak ramai yang pembangkang.ada yang mengaku terus terang pangkah nizar.mereka kata aku kenai la mail danok tu.orang umno tak macam nizar.pandai jadi imam, baca doa, tahlil dan bla....bla.....lagi ( nak tulis panjang).hangpa tengok umno tu, bila pilihanraya baru nak lawat orang sakit la, oku la, buat jalan la, bagi duit la dan macam-macam lagi.kita bukan baru merdeka.depa tak perlu bagi kita semua tu.orang kampung dah cerdik.

kata akak tu lagi :

kantin, bilik guru dan padang adalah medan guru berpolitik.ustaz dan ustazah jangan dok kira.ustaz dan ustazah j qaf lagi ler......kerajaan melantik penentang dan bukan pembina kepada dasar kerajaan

PESANAN BLOGGER :

1. KENAPA KERAJAAN PILIH PEMBANGKANG JADI GURU.TAPI BAIK UNTUK KETELUSAN
2.KENAPA PILIH YANG DAH SAH NAIK PENTAS KUTUK KERAJAAN JADI USTAZ DAN USTAZAH.DEPA NI MAKAN DUIT HARAM KERAJAAN.
3.APA INDIKATOR KPM MENARIK PERHATIAN GURU SOKONG DASAR PENDIDIKAN
4.GURU PERLECEH DASAR, APA KPM BUAT?
5. CONFIRM GURU AKAN SWING UNDI DALAM PILIHANRAYA KE 13.KOPERASI GURU PENANG PUN PANGGIL PEMBANGKANG HADIR PROGRAM MEREKA.TAK SILAP APA YANG GURU TU LAPORKAN PADA BLOGGER YANG DATANG TU MALIK KASSIM MEWAKILI LIM GUAN ENG.
6.ADA GURU BERANI CAKAP, BOLEH BLAH LA MUHYIDDIN DAN NAJIB.HANGPA INGAT, PILIHANRAYA 13 NI SORRY LAH NAK BAGI DEKAT HANGPA.

RAMAI BETUL GURU YANG AKAN UNDI PEMBANGKANG.ULANG SEMULA, RAMAI GURU AKAN UNDI PEMBANGKANG.LAST NAK ULANG, RAMAI GURU AKAN UNDI PEMBANGKANG.MUHYIDDIN KALAU TAK PANDAI, SILAP-SILAP BOLEH BUNGKUS DENGAN KARENAH GURU.MEREKA TAHU KAKITANGAN GURU RAMAI BERBANDING KAKITANGAN AWAM YANG LAIN.KUASA GURU BESAR.

YANG PELIKNYA KERAJAAN BN NI, YANG DOK BERMATI-MATIAN PERTAHANKAN KERAJAAN, MOHON J QAF DAN MOHON JAWATAN DALAM KERAJAAN TAK DAPAT.PADAHAL MEREKA AKTIF.BLOGGER YAKIN, DIKALANGAN PANEL DI KPM DAN JPA , ADA YANG TIDAK MENGAMBIL KIRA ELEMEN KESETIAAN KEPADA KERAJAAN MEMERINTAH.

TAHNIAH LA BN!!!! LANTIK PMBANGKANG RAMAI ANGGOTAI KERAJAAN.YANG SOKONG KERAJAAN HANGPA PI TOLAK.INI KERJA APA NAMA NI?PARTI MENGUASAI KERAJAAN ATAU KERAJAAN MENGUASAI PARTI?TENGOK PAS KEDAH.SEMUA ANAK WATAN PRO PAS DI SERAP MASUK SEBAGAI KAKITANGAN KERAJAAN NEGERI.SAMA SEPERTI KELANTAN DAN PULAU PINANG.DI PERAK SEBELUM BN AMBIL ALIH, NAK ISI BORANG KERJA MESTI ADA COP PKR, PAS ATAU DAP.WARIS MESTI AHLI SETIA DAP, PKR DAN PAS.KALAU MACAM NI,MEMANG SAH BN LEMAH DALAM STRATEGI PENTADBIRAN.MELANTIK DAN MENGESAHKAN MUSUH DALAM SELIMUT SEBAGAI KAKITANGAN AWAM.

NAJIB NAK TERUSKAN TRADISI INI?TERUSKANLAH.WA SOKONG JER.LAGI PUN BLOGGER KERJA SENDIRI.BLOGGER MENULIS NI PUN SEBAB BERSYUKUR JER.TAK DAPAT SEKUPANG PUN DARI KERAJAAN.TAPI, BLOGGER NAK MAKLUMKAN SESIAPA AHLI UMNO YANG TERBACA ARTIKEL INI BERITAHULAH KETUA KERAJAAN MALAYSIA SEKARANG.JIKA TIDAK, BN AKAN BUNGKUS TAK LAMA LAGI.