feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

SIRI 4 : NIZAR JUAL TANAH MELAYU DI SEGARI

TANAH MELAYU DI TELUK SENANGIN BAKAL DIJUAL SECARA TERBUKA OLEH KEPIMPINAN NIZAR NAMRUD.MUJURAH MEREKA HANYA MEMERINTAH 11 BULAN SAHAJA.DIBERITAKAN BAHAWA, PREMIUM TANAH DI TELUK SENANGIN LEBIH MAHAL DARIPADA PREMIUM TANAH DI PEKAN AIR TAWAR YANG MAJORITINYA BERBANGSA CINA.MENGAPAKAH NIZAR MELETAKKAN PREMIUM YANG MAHAL DI KAWASAN PERKAMPUNGAN MELAYU?BUKANKAH INI AKAN MENYEBABKAN ORANG MELAYU SUKAR HENDAK MENDAATKAN STATUS HAK MILIK SEKIRANYA PREMIUMNYA BEGITU MAHAL?INILAH DOSA-DOSA NIZAR NAMRUD.
TELUK SENANGIN MEDAN PERANGINAN BARU DI MANJUNG.KEBANYAKAN PEMAJU YANG TERDIRI DARIPADA SEKUTU NGEH KOR HAM, MENGHARAPKAN TANAH-TANAH INI DAPAT MEREKA MAJUKAN DAN DIJADIKAN HAK MILIK MEREKA.

LIHATLAH.11 BULAN MEMERINTAH, TERUS KELUARKAN PAPAN TANDA INI.MENGAPA SEBELUM INI TIADA ?APAKAH ORANG MELAYU AKAN JADI PEMAJU?MUDAH SAHAJA TEKTIKAL NYER.PEMAJU NYER CINA.KAWASAN INI KAWASAN PELANCONGAN BARU.MAKA, HARGA TANAH AKAN MENINGKAT DAN HARGA BANGUNAN LAGI MAHAL.JUSTERU, YANG UNTUNG HANYALAH NGEH KOR HAM.MELAYU DAPAT APA?

TELOK SENANGIN ADALAH LUBOK EMAS.NILAI TANAHNYA MELAMBUNG.KAWASAN NELAYAN MELAYU ANG SEDANG DIMAJUKAN DAHULU SEBELUM PERAK JATUH KE TANGAN PR.11 BULAN MEREKA TELAH MERANCANG SEBUAH PERANCANGAN PEMBANGUNAN YANG MENGUNTUNGKAN BANGSA LAIN DARIPADA BANGSA MELAYU YANG BERPENGHUNI DI SITU SEJAK DAHULU LAGI.MENGAPA NIZAR BERDIA DIRI DALAM ISU INI>ALASAN MEREKA MUDAH SAHAJA, INI SEMUA KERJA UMNO DAHULU?ORANG LAIN BOLEH NIZAR DAN PAS BOHONG, TAPI BARISAN ULAMAK MUDA SORYY!!!!! PAS.....