feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

MAULIDUR RASUL SAW INDIKATOR PERPADUAN PAS DAN UMNO

BERSEMPENA DENGAN SAMBUTAN MAULIDUR RASUL, BLOGGER BERHARAP AGAR KEDUA-DUA PRESIDEN PARTI INI DAPAT MENCARI KATA SEPAKAT UNTUK BERSATU DEMI AGAMA, BANGSA DAN NEGARA.SUDAHLAH BERSENGKETA SEHINGGA SI KUFUR KETAWA TAK TERKATA.PAK LAH TELAH MEMBUKA RUANG UNTUK BERSATU DEMI AGAMA. NAMUN KEPIMPINAN MUDA PAS MENOLAKKNYA SEHINGGA MENDESAK HJ HADI UNTUK TIDAK JADI BERSATU.UMNO DAN PAS MEMPUNYAI ALLAH YANG SAMA.SELAWAT YANG SAMA DAN CARA BERAGAMA YANG SAMA.MASING-MASING TAHU KELEMAHAN SIASAH MASING-MASING.UMNO TIDAK DAPAT MENEGAKKAN HUDUD.BEGITU JUGA BILA PAS MEMERINTAH.UMNO TIDAK DAPAT MENGELAK UNTUK MELULUSAN LESEN ARAK DAN DISCO.BEGITU JUGA PAS.JADI MASING-MASING TAHU MENGAPA MEREKA BERTINDAK SEDEMIKIAN.JUSTERU, BERSATU DEMI KESEJAGATAN UMMAH.SAMBUTAN MAULID NABI ISNIN INI, HARUSLAH DIMANFAATKAN.BLOGGER MENCABAR HJ HADI BERSAMA PAK LAH MERAIKANNYA SEKIRANYA PAS BENAR-BENAR MAHUKAN UKHUWAH FILLAH.
TIADA YANG TERBAIK MELAKARKAN PERSAHABATAN DEMI ISLAM DAN KEPENTINGAN UMMAH MELAYU DAN BANGSA-BANGSA LAIN.UMNO TELAH LAMA MEMULAKANNYA.ISU DI PERAK DAHULU PUN UMNO MAHU BERSATU DENGAN PAS.MALAH MEREKA MAHU NIZAR KEKAL MB DAN EXCO PAS JUGA KEKAL.MENGAPA PAS TIDAK MAHU KETIKA ITU?APAKAH UMNO LEBIH BURUK PADA DAP?SEBURUK BURUK UMNO, MEREKA TETAP BOLEH BACA FATIHAH.SEBAIK-BAIK DAP KATA PAS, MEREKA TETAP KUFUR DAN DILAKNAT ALLAH.

ANAK-ANAK INI MAHUKAN KEAMANAN PADA MASA DEPAN.BAJU PUN WARNA PINK .MACAM PUTERI UMNO PULA.APAPUN, MASA DEPAN ANAK-ANAK MELAYU JANGAN DIABAIKAN KERANA POLITIK SEMPIT SESAMA AGAMA.

MY SRIMUARA MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT KELAHIRAN NABI MUHAMAD SAW.JADIKAN SAMBUTAN INI SEBAGAI IKTIBAR KEKUATAN UMMAH.BANYAKKAN BERSELAWAT TAKBIR ! ALLAHUAKBAR.
MY SRIMUARA TETAP MENDEDAHKAN ISU KELEMAHAN NIZAR NAMRUD DI PERAK SELAGI MANA, SOLDADU PAS MENYERANG KERAJAAN DI DALAM BLOG DAN WEB MEREKA.NAMUN, MYSRIMUARA TETAP MENYERU UKHWATUN HASANAH PADA SEMUA UMAT ISLAM.MY SRIMUARA AKAN BERHENTI MENDEDAHKAN ISU PEMBANGKANG, SEKIRANYA MEREKA MAHU BERDAMAI SEBAGAIMANA ENTITI RASULULLAH SAW IAITU MAHUKAN PERPADUAN UMMAH.
Perjalanan sejarah hidup Rasulullah s.a.w. yang ku cintai.Umat manusia sekarang ini berada di tepi jurang kehancuran. Keadaan ini bukanlah berpunca dari ancaman maut yang sedang tergantung di atas ubun ubunnya.Ancaman maut itu adalah satu gejala penyakit sahaja dan bukanlah ia penyakit itu sendiri. Sebenarnya punca utama dari keadaan ini ialah bengkrap dan melesetnya umat manusia itu di bidang “nilai” yang menjadi pelindung hidupnya.Hal ini terlalu menonjol di negara Perak yang sememangnya sudah tidak punya apa pun “Nilai PERSEFAHAMAN ANTARA NIZAR DAN ZAMBRY” yang dapat diberikan kepada penduduk, malah tidak punya satu apa pun yang dapat memberi ketenangan hatinya sendiri, untuk merasa perlu hidup lebih lama lagi.Semoga MB Baru bijak dalam menyusun perpaduan ummah. Wallahua'lam