feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

KJ MENANG.PENEUTRALAN KEPADA YB RAZALI SEBAGAI PENENTU MENGAKAR UMBIKAN PEMUDA.

DATO ALI DIJATUHKAN HUKUMAN YANG SAMA DENGAN KHAIRY.NAMUN KHAIRY TERLEPAS DAN DIBENARKAN BERTANDING.AHLI UMNO PELIK DENGAN KEPUTUSAN LEMBAGA DISIPLIN UMNO.
MUKHRIZ MEMPEROLEHI PENCALONAN TERTINGGI DAN KHAIRY PULA NYARIS-NYARIS TAK DAPAT BERTANDING.KAWAN-KAWAN DALAM UMNO PELIK MENGAPA KHAIRY MENANG?BAGI BLOGGER NAK PELIK APA.YANGBUAT PENCALONAN IALAH ATAS NAMA PEMUDA BAHAGIAN.YANG PERGI MENGUNDI SEMA PENYOKONG KHAIRY DI PWTC.KIRA NORMAL LA TU DALAM POLITIK.ORANG UMNO KENA CERDIK DALAM BAB INI.

PENYOKONG MUKHRIZ TIDAK PUAS HATI.MACAM-MACAM BERLAKU.TERIAKAN DAN PROVOKASI SEHINGGA POLIS TERPAKSA MENGAWAL KEADAAN.KEADAAN MENJADI BERTAMBAH BURUK APABILA KIRAAN KALI KEDUA DILAKUKAN DAN MEMIHAK KEPADA KHAIRY.


MEREKA TERLALU MARAH.BLOGGER MELIHAT KEPIMPINAN MUDA UMNO TIDAK TERLALU MATANG DALAM HAL PEMILIHAN.JADI TIDAK TERKEJUT, MALAYSIA BAKAL DISERAHKAN KEPADA PAKATAN RAKYAT.MENANG SORAK KG TERGADAI.

Kemenangan Khairy ini, yang diberikan amaran berhubung kesalahan melanggar tataetika pertanding Umno, dibantah oleh sekumpulan kira-kira 200 penyokong Mukhriz. Berkumpul di tingkat bawah PWTC sejak keputusan rasmi diumumkan 11.20 malam ini, mereka melaungkan "Khairy rasuah" dan menyifatkan kemenangan ini bukan seperti dihasratkan oleh Umno.
MYSRIMUARA BERSYUKUR DATO' RAZALI MENANG.DATO RAZALI BEKAS PRESIDEN MPPUKM DAN SEORANG YANG BERJIWA AKARAN DAN MEMBAWA IMEJ KEKAMPUNGAN.NAMUN, RAMAI YANG MENYEBUT RAZALI IALAH REGU MUKHRIZ DAN REEZAL IALAH REGU KHAIRY. DI SINI KEADAAN MEMBUKTIKAN BAHAWA PEMUDA BIJAK DALAM POLITIK IAITU MEMILIH KETUA YANG BAKAL DI KAWAL OLEH NAIBNYA.NAMUN, MAMPUKAH RAZALI BERTINDAK ATAU MENASIHATI KJ?